dijous, 4 de maig del 2017

SCRATCH I L'ESCOLA PROJECTE

Entrada nova, emocions noves!

Avui ens han visitat els nens i nenes de 3r de l'escola Projecte de Barcelona per ensenyar-nos què és, com funciona i per què fan servir l'Scratch. Primerament van anar dient d'un en un, les característiques d'aquest projecte anomenat Scratch, un entorn de programació visual per blocs adreçat a infants i joves que permet crear històries, jocs i animacions i compartir-les amb altres persones d’arreu del món. 

En aquesta escola, com bé deia un dels seus mestres, la base del programa és l'error, sabent que el plan B és que surti bé. Gràcies a aquest programa es treballa el pensament computacional i el pensament creatiu, és a dir, seqüenciació, interaccions, paral·lelismes, condicionals, esdeveniments, sons a partir de la imaginació, creant, jugant compartint i reflexionant.


Quant a l'experiència viscuda, he de dir que no canviaria res. Els infants s'han mostrat còmodes explicant els passos i mostrant diferents programacions que es poden fer, compartint amb nosaltres quines eren les seves preferides, les més complicades i finalment creant de manera conjunta una nova programació de manera lliure, passant-ho d'allò més bé. He trobat molt interessant veure aquest tipus de programació, ja que he vist una nova manera de què les persones, en aquest cas infants, puguin organitzar, expressar i compartir les seves idees, potenciant així que aquells infants que en altres contextos els costi més l'expressió tinguin la llibertat de poder mostrar tot el que duen dins. 

Només em queda dir gràcies, gràcies nens i nenes de 3r per haver-nos ensenyat l'Scratch, però gràcies també per haver compartit amb nosaltres cada una de les vostres essències com a persona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada