dijous, 4 de maig del 2017

LES TIC A L'AULA DE PRIMÀRIA

En aquestes properes entrades faré la meva aportació reflexionant sobre els temes exposats a l'aula, tot donant el meu punt de vista.

ELS MÒBILS A L'AULA

Per què no aprofitar els mòbils per a l'aprenentatge a l'aula? Aquest artefacte és essencial per la vida dels nostres alumnes fora de l'aula, utilitzem-lo i fem un bon ús a l'escola. El mòbil té la mateixa utilitat que les tauletes digitals, per tant, pensem per què no volem el mòbil a l'aula, perquè es despistarien? No pararien atenció? ... res d'això, cal confiar en ells i sobretot, fer un bon guiatge, per mostrar en tot moment els perills i avantatges que es donen els dispositius mòbil. Aquests dispositius enganxen, motiven, engresquen en les diferents tasques que es proposen i ajuden a consolidar els aprenentatges, ja siguin de llenües, matemàtiques, tecnologia, anglès, entre d'altres.

Un bon exemple és realitzar una gimcana per l'escola on es treballessin continguts matemàtics. El mòbil es podria utilitzar per fer fotografies, càlculs, vídeos, o enviar correus i whatsapps al mestre que conduiria la sessió. Una altra manera seria que un grup classe crees una gimcana per un altre grup classe d'un altre nivell.

Per concloure cal dir que hem de tenir en compte que cal que els mestres i les famílies eduquin els infants per tal de fer-los servir correctament, i supervisin les activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada